Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Japonsko se chlubí vesmírným pivem

pivo
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Nápoj z vesmíru byl vyroben z ječmene vypěstovaného před dvěma lety na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS). Společně jej vařili vědci z Ruské akademie věd, japonští univerzitní experti a japonský pivovarnický gigant Sapporo.

Sto litrů 5,5procentního piva ale bohužel není určeno ke konzumaci. Rty si jím svlaží jen pár vylosovaných pozemšťanů při ochutnávkách. Zbytek je určen k vědeckým účelům.

Ruský kosmonaut Boris Morukov, který sám strávil v kosmu 11 dní, uvedl, že ječmen se stal po pšenici, hlávkovém salátu a hrášku další plodinou úspěšně pěstovanou na ISS. Podle něj mohou v budoucnosti přijít podobně na řadu i brambory, ačkoli ty k výrobě neméně populárního alkoholického nápoje určeny nebudou. „Domnívám se, že bychom mohli zkusit pěstovat ve vesmíru brambory na jídlo, ne však k výrobě vodky,“ řekl. Manabu Sugimoto, profesor japonské univerzity Okajama, nevylučuje, že by si astronauti v budoucnu mohli ve vesmíru pochutnávat třeba na vesmírném rýžovém víně.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč