Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Americký tortellinový salát

Itálie a Mexiko na jednom talíři – překvapivé, ale vlastně logické spojení. Ba co víc, přímo labužníkův sen.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 500 g chlazených tortellin se sýrovou náplní
    • 400 g konzerva černých fazolí, scezená a propláchnutá
    • hrst mražené kukuřice, spařená a okapaná
    • 2 žluté papriky, nakrájené na kostičky
    • 1 avokádo, dužina nakrájená na kostičky
    • 250 g třešňových rajčátek (nejlépe barevné směsi), rozpůlených
    • 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1/2 svazku koriandru + na ozdobení

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • šťáva ze 2 limet
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžička krupicového cukru 
    • 1 lžička chilli koření (mletého chilli)
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Tortelliny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou, nechte okapat.

2 Tortelliny dejte do mísy a promíchejte s ostatními přísadami na salát.

3 Přísady na zálivku prošlehejte v misce či protřepejte ve šroubovací sklenici. Podle chuti osolte a opepřete.

4 Salát promíchejte se zálivkou – množství upravte podle chuti (možná nebudete potřebovat všechnu).

NĚCO NAVÍC
Salát je skvělý jako oběd s sebou a také ho můžete udělat den předem. Kouzlo spočívá v tom, připravit salát a zálivku zvlášť (obojí uchovávejte v chladu) a promíchat je až těsně před podáváním. Avokádo v takovém případě po nakrájení promíchejte s troškou citronové nebo limetové šťávy. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rančerský těstovinový salát

Krémový okurkový těstovinový salát

Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Do hodiny na stole

Přidat komentář