Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rančerský těstovinový salát

Salát v duchu amerického Jihu. Snídaně, oběd, večeře, ale i přesnídávka a svačina. A taky pohoštění na zahradní sešlosti.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 450 g krátkých těstovin (např. celozrnné ditalini) + sůl
    • zálivka (viz Něco navíc)
    • 400 g konzerva červených fazolí a 400 g konzerva cukrové kukuřice (zrn), scezené a propláchnuté
    • 1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky
    • 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 250 g krůtí šunky a 150 g čedaru, nakrájených na kostičky
    • 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky nebo koriandru
    • 5 hrstí kukuřičných tortillových lupínků (,chipsů‘)

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2 Těstoviny dejte do mísy, vlijte zálivku a promíchejte. Přidejte ostatní přísady kromě bylinek a lupínků, promíchejte. Dejte na 15 minut chladit, pak podávejte posypané bylinkami a s tortillovými lupínky.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít kupovanou zálivku, třeba ,tisíc ostrovů‘. Na domácí verzi smíchejte: 125 ml dobrého kečupu, po 3 vrchovatých lžících majonézy a zakysané smetany, po 1 lžíci medu a třtinového cukru, špetky mleté uzené papriky, po 1/4 lžičce mleté sušené cibule (cibulového prášku) a mletého sušeného česneku (česnekového prášku) a podle chuti worcesterské omáčky, citronové šťávy, soli a pepře.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Americký tortellinový salát

Krémový okurkový těstovinový salát

Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Přidat komentář