Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový okurkový těstovinový salát

Obstojí jako hlavní jídlo v teplých dnech, ale je skvělý i jako osvěžující příloha, třeba ke grilovanému masu.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 1/2 bílé cibule, nakrájená na tenké plátky a rozdělená
    • 250 g těstovin (penne rigate nebo jiné krátké těstoviny)
    • 1 salátová okurka

    NA ZÁLIVKU

    • 200 g zakysané smetany
    • 3 lžíce majonézy
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1/2 lžičky soli + na vaření těstovin
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru + na ozdobení
    • 1–2 lžíce bílého vinného octa
    • čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

V misce promíchejte přísady na zálivku a odložte. Cibuli dejte do misky se studenou vodou (viz Něco navíc). Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.

2 Okurku rozřízněte napůl, pomocí lžíce vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na tenké plátky.

3 Cibuli sceďte a osušte papírovou utěrkou.

4 Smíchejte všechny přísady a připravenou zálivku a nechte asi 45 minut rozležet. Pak podávejte, ozdobené koprem.

NĚCO NAVÍC
Když cibuli namočíte, trochu se tím zmírní její štiplavost, ale křupavost zůstane zachována.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Americký tortellinový salát

Rančerský těstovinový salát

Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Přidat komentář