Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aperol spritz nanuky

„Nanuky mám v mrazáku celé léto a vozím je i na party – padnou akorát do ruky. Mají delší trvanlivost než zmrzlina, stačí je po zmrznutí vyjmout z formiček a uložit do plastových krabiček nebo sáčků,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6–8 nanuků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Zmrzlina

Ingredience

    • 50 g krupicového cukru
    • 4 velké pomeranče
    • 90 ml aperolu
    • 90 ml prosecca

Příprava jídla

1 Do menšího rendlíku nasypte cukr, přidejte dvě lžíce vody a nechte pomalu rozpustit na hustý sirup. Ze dvou pomerančů škrabkou na citrusy stáhněte kůru a vložte ji k sirupu. Nechte společně vychladit, těsně před přípravou kůru vyjměte.

2 Vymačkejte ze všech pomerančů šťávu – mělo by jí být 300 ml. Smíchejte ji s aperolem, cukrovým sirupem a proseccem. Nalijte do formiček, nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vetkněte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla vtisknout dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a nechte zmrazit nejméně přes noc, ale klidně i 24 hodin.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smoothie nanuky

Nanuky s jablkem a müsli

Nanuky se sangrií

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Přidat komentář