Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arašídový cheesecake

Arašídový cheesecake

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7660 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 370 g
Tuky 607 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Postup

1

Recept je určen pro kulatou formu velikosti 30 cm. Pokud máte menší formu 22 cm, snižte množství surovin o 1/3. 

2

Nejdříve si připravíme arašídy, kterými posypeme hotový cheesecake - arašídy nasypeme na napřilnavou pánev a pozvolna pražíme, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Poté je vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál olej, který arašídy lehce pustí, a necháme vychladnout.

3

Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme rozpuštěné máslo. Promícháne a nasypeme do formy vyložené pečícím papírem, dobře upěchujeme.

4

Poté zahřejeme smetanu v kastrolku (nesmí vařit), do které nalámeme veškerou čokoládu, a stáhneme z plotny. Mícháme dokud se veškerá čokoládu nerozpusí a nevzhnikne hustá, ale stále tekutá hmota. Nalejeme na sušenkový základ a necháme chvilku vychladnout.

5

Sýr Philadelphia, mascarpone a arašídovou nugetu dáme do velké mísy a vyšleháme vše dohromady až vznikne hladký krém. Nalejeme na čokoládovou vrstvu, uhladíme a dáme chladit do lednice na cca 2-3 hodiny, ideálně přes noc. 

6

Nakonec posypeme opraženými arašídy. 

7

Pokud máte rádi sladší dezerty, stačí hořkou čokoládu v receptu nahradit mléčnou. Naopak trochu kontrastu a kyselosti lze v letních měsících dodat podáváním s čerstvými malinami. Dobrou chuť ;-)

Autor: Ivana Vlckova

Apetit magazín