Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake

Popis receptu: 

Lahodný cheesecake doplněný čerstvým ovocem, které zvýrazní jemnou chuť. 

Autor: Kateřina Bambulová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 14
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenkový korpus

    • 250 g  sušenek (Bebe nebo máslové z Lidlu)
    • 150 g změklého másla

    Krém

    • 300 g smetany ke šlehání 31%
    • 250 g philadelphie
    • 250 g tvarohu z vaničky
    • 100 g moučkového cukru
    • 10 g plátkové želatiny
    • 1      celé vejce
    • 2      žloutky
    •  

     

     

    Příprava jídla

    Připravíme si formu o průměru 24 cm.

    Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme v mixéru na jemno. V misce smícháme rozmixované sušenky s máslem a přendáme je do formy. Vzniklé sušenkové těsto vytáhneme i na okraje formy a uhladíme. Formu dáme chladit do lednice.

    Předehřejeme si troubu na 145°C horkovzduch. Do misky dáme studenou vodu a necháme nabobtnat plátkovou želatinu. Připravíme si velkou mísu, do které vložíme smetanu, tvaroh, philadelphii, cukr, vejce a žloutky. Vše spolu důkladně promícháme do hladkého krému. Slijeme vodu z nabobtnané želatiny a vložíme ji do mikrovlnky na pár vteřin, aby se rozpustila. Okamžitě zamícháme do krému, zde musíme pracovat rychle.  Vlijeme na připravený sušenkový základ a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 145°C zhruba 45-50 minut. Hotový cheesecake se musí uprostřed "třást".  Upečený cheesecake necháme zchladnout v pokojové teplotě. Zchladlý cheesecake dáme přes noc vychladit do lednice. 

     Druhý den vyndáme vychlazený cheesecake z formy a přendáme na servírovací tác. Nakrájíme a doplníme čerstvým ovocem 

     

    Přidat komentář