Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený cheesecake s jahodami
Nepečený cheesecake s jahodami
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Nepečený cheesecake s jahodami

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6425 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 514 g
Tuky 408 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečený cheesecake s jahodami s čokoládovo-mandlovým korpusem je naprosto neodolatelným letním dortem. Tento sladký dezert si můžete připravit, když nemáte k dispozici troubu nebo máte chuť na něco osvěžujícího. Skvěle se hodí i jako letní odpolední svačina, když je ovoce šťavnaté a sladké. Mimo sezónu ho můžete připravit také z mražených jahod nebo z jiného ovoce, například z malin, borůvek nebo třešní.

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
sněhové pusinky 50 g
jahody 1,5 kg
prášková
červené cukrárenské želé (na 500 ml tekutiny)
sirup ovocný
jahodový, množství podle chuti
voda
množství podle potřeby – na doředění jahodového sirupu do 500 ml

Postup

1

Korpus nepečeného cheesecaku: Čokoládu nasekejte a rozpusťte ve vodní lázni. Smíchejte s rozpuštěným máslem a smetanou. Mandle nasucho opražte na pánvi a nechte vychladnout. Pusinky rozdrobte na malé kousky. Spolu s mandlemi je přidejte k čokoládě a důkladně promíchejte. Směs vlijte do dortové formy o průměru 23–26 cm vyložené pečicím papírem. Uhlaďte a nechte 1 hodinu odležet.

2

Náplň: Na ztuhlý čokoádový korpus rozložte několik jahod. Želatinu namočte do studené vody. Z citronů nastrouhejte najemno asi 2 lžičky kůry. Vymačkejte 3 lžíce šťávy. Šlehačku ušlehejte do tuha. V míse smíchejte sýr s jogurtem, citronovou kůrou a moučkovým cukrem na hladkou hmotu. Nabobtnanou želatinu nechte opatrně rozpustit v rendlíku, smíchejte s citronovou šťávou a 4 lžícemi sýrové směsi. Poté smíchejte se zbytkem směsi a šlehačkou. Připravenou náplň vlijte na připravený korpus pokladený jahodami, uhlaďte a uložte do lednice alespoň na 3–4 hodiny, aby cheesecake ztuhl.

3

Dokončení: Poté, co cheesecake ztuhne, připravte želé z jahodového sirupu a vody podle návodu na obalu. Poměr sirupu a vody zvolte podle vlastní chuti, výsledný objem by ale měl být 500 ml. Nechte ho zchladnout, ale ne ztuhnout. Na vychlazený cheesecake naaranžujte zbytek jahod a přelijte je zchladlým želé. Uložte do lednice alespoň na 4 hodiny.

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč