Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Asijský bůček v housce

Za prvé: bůčkový sendvič zvládne udělat každý chlap, za druhé: dostanete do sebe i zeleninu, takže nebudete mít výčitky svědomí, a za třetí: i když jde o bůček, chutná sendvič hrozně čerstvě, a vy máte pocit, že jste snědli něco děsně zdravého!
 

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H20M
Pečení 2:20
Sendvič Asijská

Ingredience

    • 1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže

    NA MARINÁDU

    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
    • 60 ml sójové omáčky
    • 4 lžíce sladké chilli omáčky
    • 1 lžíce chilli omáčky sriracha + k podávání
    • 60 ml dobrého kečupu
    • 1/2 lžičky koření pěti vůní

    K PODÁVÁNÍ

    • rustikální bagetky nebo ciabatty
    • 2 červené chilli papričky, nasekané
    • svazek jarní cibulky, nasekaný
    • 1–2 krabičky řeřichy
    • svazek koriandru, nasekané listy

    OKURKOVÉ PICKLE

    • 1 salátová okurka
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 100 ml rýžového octa

     

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat.

2 Na druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podle potřeby podlévejte vodou.

3 Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte a dejte do sklenice zkřehnout.

4 Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji vroucí vodou. Plátky bůčku vraťte do šťávy a omočte je v ní ze všech stran. (Až sem si maso můžete připravit den předem.)

5 Bůček vraťte do trouby, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte 20 minut, až chutě prostoupí masem. Pak vyjměte.

6 Bagetky nebo ciabatty prořízněte a naplňte je masem, doplňte jarní cibulkou a okurkovým pickle. Ozdobte chilli, řeřichou a koriandrem. Podávejte s chilli omáčkou, aby si fandící pánové případně mohli náplň ještě přiostřit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zmrzlina s popcornem

Sýrové toustíky

Hot dog s pivní cibulkou

Křupavé sýrové jalapeños

BBQ nachos

Bánh mì thit

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

Prasečinka aneb bůček v hlavní roli

Přidat komentář