Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bůček na chlebu

Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H20M
Pečení 1:20
Chuťovka

Ingredience

    • 1,5kg vepřového bůčku, bez kosti
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 1 lžička pálivé papriky
    • 6 stroužků česneku, na tenké plátky
    • 1 cibule, oloupaná a nastrouhaná
    • 350ml černého piva
    • 3 lžíce medu
    • plnotučná hořčice, nakládané okurky (my jsme použili miniokurky), nakládané cibulky, proužky červené cibule k podávání a čerstvý chleba k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.

2 Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.

3 V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

4 Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové tyčinky se slaninou

Masová pomazánka

Smažené sýrové jednohubky

Sendviče s uzeným kuřetem

Chilli sýrový dip s tortillovými lupínky

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář