Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na 330 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 56 g
Tuky 52 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V husté BBQ omáčce s logem Watch Burger je kromě portského vína (z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí portugalské řeky Douro) i rozmarýn, česnek a další skvělé ingredience, které z ní dělají ideální doplněk veškerých grilovaných mas, zeleniny, brambor, pečených křídel a burgerů. Tuhle omáčku ocení všichni milovníci letního grilování!

Suroviny

střední, oloupaná
česnek 2 stroužky
oloupané
řepkový olej 50 ml
paprika mletá uzená 2 ČL
třtinový cukr 1 PL
sůl 3 špetky
pepř 3 špetky
čerstvě mletý
nové koření 3 kuličky
podrcené v hmoždíři
rozmarýn 2 snítky
otrhané lístky, nakrájené nadrobno
červené
worchestrová omáčka 1 PL

Postup

1

Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Opečte je na oleji, přidejte protlak a opět opékejte na pánvi. Přidejte mletou papriku, třtinový cukr, sůl, pepř, rozdrcené nové koření a pokrájený rozmarýn a zalijte portským vínem. Nakonec přidejte worcester, promíchejte a přiveďte k varu.

2

Omáčku nechte zredukovat na požadované množství a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nechte odležet do druhého dne v lednici a pak podávejte například v burgeru podle receptu dole.

RECEPT NAVÍC
Burger s trhaným vepřovým masem, vídeňskou cibulkou a BBQ omáčkou: 1 velkou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a obalte je v hladké mouce. Smažte dozlatova na rozpáleném olivovém oleji, pečlivě kontrolujte proces smažení, jde to rychle. Kroužky nechte osušit na papírové utěrce a pak jemně osolte. 500 g vepřové plece důkladně osolte, opepřete a potřete směsí dijonské hořčice, drceného česneku, mleté lahůdkové papriky a slunečnicového oleje. Zabalte do alobalu a pečte v troubě pozvolna 3 hodiny při teplotě 170°C. Potom sundejte alobal a maso pomocí dvou vidliček natrhejte na úzké proužky vláken, ty dejte do misky a bohatě zalijte BBQ omáčkou (viz recept výše). 4 malé máslové briošky sypané sezamem podélně rozřízněte napůl, opečte a naplňte trhaným masem s omáčkou a cibulkou. Ideálně párujte s jablečným moštem nebo s portským vínem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč