Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s portským vínem

Výroba portského se po staletí příliš nezměnila. Stále jde o zastavení kvašení hroznů přiilitím neutrálního destilátu, jakmile dosáhne víno asi 8 % alkoholu. Potom se portské mísí s jinými ročníky, přidává se do něj neutrální vinný destilát a ukládá do sudů. Postupně získá směs vína a alkoholu svoji typickou barvu, chuť a vůni. Portské můžete během vaření upíjet nebo ho přidat do dezertů, omáček nebo třeba paštik.

...

 

  • Nejznámějším druhem portského je Ruby, výrazné, ovocné víno rubínové barvy.
  • Portské stylu Tawny zase dozrává v dřevěných sudech a je tak vystaveno postupné oxidaci a odpařování. Výsledkem toho je světlejší, zlatohnědá barva vína, a specifické ořechové aroma.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč