Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskově marinovaný losos

Zkombinovali jsme to nejlepší z japonského suši a švédského gravadlaxu. Salátek s krátce marinovaným čerstvým lososem si zamilujete!

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ Marinování
P
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 280 g čerstvých filetů lososa, bez kůže
    • 3 lžíce limetové šťávy + klínky limety k podávání
    • 3 lžičky rybí omáčky
    • 1,5 lžičky zázvorové šťávy (vymačkejte strouhaný zázvor)
    • 2 hrsti mladého (baby) špenátu
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na delší nudličky
    • 1 salátová okurka, nakrájená na nudličky julienne
    • 1/2 ředkve daikon, nakrájená na nudličky julienne
    • krabička řeřichy a snítky thajské bazalky (nemusí být) na ozdobení
    • bageta k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 4 lžíce světlé sójové omáčky
    • 2 lžičky tmavého sezamového oleje
    • 1 lžička wasabi

Příprava jídla

1 Lososa šikmo nakrájejte na tenké plátky (stejným způsobem, jako se krájí uzený losos). Na marinádu smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku a závorovou šťávu a promíchejte ji opatrně s plátky lososa. V uzavíratelné nádobě nechte 1 hodinu rozležet v chladu.

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Špenátové listy, jarní cibulku, okurku a ředkev rozdělte na talíře. Na ně navršte lososa a pokapejte připravenou zálivkou. Posypte řeřichou, thajskou bazalkou a doplňte klínky limety. Podávejte s bílým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Koktejl Apetit

Květinové cake pops

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Rajčátka plněná kuskusem

Lodičky s modrým sýrem a ořechy

Paprikové špízy

Gin & tonic koláčky

Makronkový dort jako z Paříže

Přidat komentář