Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Tak trochu jiný drink

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 400 g zralých rajčat
    • 200 ml rajčatové šťávy
    • 4 panáky vodky (à 40 ml)
    • 4 řapíky celeru, i s lístky
    • mořská sůl
    • tabasco a worcesterská omáčka
    • 12 plátků želatiny (20 g)
    • 1–2 lžíce panenského olivového oleje
    • 8 třešňových rajčátek na ozdobení, nakrájené na plátky

     

     

Příprava jídla

1 Rajčata nařízněte do kříže, vhoďte do vroucí vody a po minutě vaření vyjměte. Zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nakrájejte nahrubo a odstraňte semena. Dužinu rozmixujte s rajčatovou šťávou, vodkou a pár lístky celeru. Osolte a okořeňte tabascem a worcesterem podle chuti.

2 Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte ji bez vymačkávání a v malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte. Vmíchejte do rajčatové směsi. Rozdělte do 4–6 sklenek a uložte na 6 hodin do lednice (pro efekt je postavte našikmo, aby hladina jakoby klesala).

3 Před podáváním nakrájejte řapíkatý celer na drobné kostičky, osolte a promíchejte s olivovým olejem. Rozdělte do sklenek a ozdobte plátky rajčátek.

Jak na to: sulc a želé

Klasické sulcy a želé jsou dobré a zdravé, a mohou být navíc ještě i krásné. Jak postupovat, aby se vše povedlo? Na...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Terina z hovězí oháňky

Kuřecí terina s pikantními meruňkami

Treska s čočkou v želé

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Smažené raviolky

Přidat komentář