Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené raviolky

Raviolky jsou absolutní hit, křupou jako brambůrky, ale mají v sobě náplň, která tak trochu supluje dip. Jsou skvělé ještě horké, ale nemusíte se bát nechat je vychladnout. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 + 20 kusů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Smažení 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 2 balení těsta wonton (je jedno, koupíte-li kulaté, nebo hranaté)
    • rostlinný olej na smažení

    NA ŠPENÁTOVOU NÁPLŇ

    • 150g kozího sýra
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 150g mraženého špenátu
    • sůl a pepř na ochucení
    • 1–2 stroužky česneku, prolisované

    NA PIZZA NÁPLŇ

    • 100g mozzarelly
    • 100g pikantního salámu (chorizo, paprikáš)
    • malá hrst černých oliv
    • 4 lžíce suga (pokud nemáte domácí, kupte dobrou omáčku na těstoviny) 

Příprava jídla

1 Špenát nechte povolit a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Pak jej promíchejte s kozím sýrem a parmazánem, osolte, opepřete a vmíchejte česnek.

2 Mozzarellu nasekejte nadrobno, salám na malé kostičky, olivy nahrubo a vše smíchejte dohromady spolu s rajčatovou omáčkou sugo.

3 Polovinu těsta rozložte na pracovní plochu. Doprostřed každého kousku dejte zhruba lžíci náplně. Okraje pomažte vodou a přiklopte druhým plátem těsta, stiskněte, aby pěkně držely u sebe. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Miniburgery s kimči majonézou

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Sladká rýže a zabaglione ze švestkového vína

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Mejdan roku!

Přidat komentář