Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Skvělé na party!

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Pohár

Ingredience

    • 200 g borůvek (mohou
    • být i mražené)
    • 9 plátků červené želatiny (nebo želé odpovídající ztuhnutí 500 ml tekutiny, viz návod na sáčku)
    • 400 ml růžového vína
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 100 ml brusinkové šťávy

    NA PĚNU

    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 150 ml mléka
    • 2 lžíce sherry
    • 2 žloutky z velkých vajec
    • 2 lžíce krupicového cukru

Příprava jídla

1 Mražené borůvky nechte povolit. Želatinu nechte nabobtnat v troše vody, trvá to zhruba 5 minut.

2 Do rendlíku nalijte 100 ml vína, přidejte badyán a cukr a vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Odstraňte badyán. Vymačkejte plátky želatiny, přidejte je k vínu a míchejte, až se rozpustí.

3 Přilijte zbylé víno, brusinkovou šťávu a promíchejte. Přidejte borůvky a vlijte do obdélníkové formy. Dejte do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.

4 Před podáváním připravte vanilkovou pěnu. Do rendlíku vlijte vanilkový extrakt a mléko a přiveďte k varu. Vypněte a přilijte sherry. V míse prošlehejte žloutky s krupicovým cukrem. Za stálého šlehání přilévejte horké ochucené mléko. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte do zhoustnutí.

5 Borůvkové želé vyklopte a nakrájejte na kostky. Rozdělte do skleniček a podávejte s vanilkovou pěnou.

Jak na to: sulc a želé

Klasické sulcy a želé jsou dobré a zdravé, a mohou být navíc ještě i krásné. Jak postupovat, aby se vše povedlo? Na...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Terina z hovězí oháňky

Kuřecí terina s pikantními meruňkami

Treska s čočkou v želé

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Smažené raviolky

Přidat komentář