Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové pyré s pastinákem

Bramborová kaše je hit, o tom není pochyb. Ovšem zkuste do ní přidat pastinák a uvidíte, že se dá posunout ještě o kousek dál!

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 750 g pastináku, oloupaného a nakrájeného na kousky
    • 750 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
    • 2 stroužky česneku, rozpůlené
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 150–200 ml mléka
    • sůl
    • 100 g másla 

Příprava jídla

1 V kastrolu se silným dnem rozpalte olej a opečte na něm pastinák ze všech stran skoro dozlatova. Přidejte brambory a česnek, ztlumte plamen a krátce osmahněte.

2 Vše zalijte mlékem, přiveďte k varu, osolte a pod poklicí na mírném ohni uvařte doměkka. Brambory a pastinák rozšťouchejte s mlékem, v němž se vařily, a zašlehejte máslo. Pokud je potřeba, dochuťte solí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slepice v polévce

Hovězí maso na víně se žampióny

Maková bábovka se švestkami

Horká švestka

Hřejivé menu na neděli

Přidat komentář