Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

Korpus z bramborákového těsta je nejen neotřelý, ale také skvělý a bezlepkový!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    • 600 g brambor – varný typ C nebo B –, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
    • 1 vejce, prošlehané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička másla nebo 1 lžíce oleje

    NA NÁPLŇ

    • 250 g dobré slaniny, nakrájené na kostičky nebo nudličky
    • 3 vejce
    • 150 g tučné zakysané smetany
    • hrst nakrájené čerstvé majoránky (bez tuhých stonků) + na ozdobení
    • 75 g vyzrálého čedaru, gruyèru nebo ementálu, nastrouhaného
    • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku 

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200°C. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, promíchejte je s 1 vejcem, osolte a opepřete. Formu na quiche nebo hlubší pánev (nádoba by měla mít průměr cca 20cm), která snese pobyt v troubě, vymažte máslem nebo olejem. Pak do ní namačkejte brambory s vejcem a utvořte zvýšený okraj (podobně, jako byste pracovali s těstem).

Bramborový korpus pečte 25 minut, aby brambory změkly a začínaly zlátnout.

3 Mezitím na náplň opečte slaninu dokřupava. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, majoránkou (v zimě nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou), nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a pepřem. Vmíchejte opečenou slaninu. Vlijte do předpečeného korpusu a pečte ještě zhruba 20 minut, aby náplň zpevnila. Vyjměte z trouby a podávejte horké či vychladlé. Ozdobte čerstvou majoránkou podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krčková polévka babičky Marušky

Krůta s kořenovou zeleninou a majoránkou

Přidat komentář