Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicová polévka s celerem

Brokolice a celer nejsou zrovna nejpopulárnější suroviny, zvlášť mezi dětmi. Zkuste je ovšem proměnit v lahodný krém a uvidíte, že zabodujete!

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje + na pokapání
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 300 g bulvového celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
    • 1,25 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 300 g brokolice, na drobné růžičky (může být i mražená)
    • 3–4 hrsti baby špenátu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 80 ml smetany ke šlehání + k podávání
    • mikrobylinky a výhonky na ozdobení (např. šiso a červená řepa)
    • celozrnné pečivo (může být opečené) nebo krutony k podávání

Příprava jídla

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli a cca 5 minut ji opékejte doměkka, ke konci přidejte česnek. Přidej- te celer a vývar. Přiveďte k varu, přiklopte, zmírněte oheň a vařte 20 minut, aby celer změkl.

2 Vsypte brokolici, částečně přiklopte a vařte 10 minut, aby brokolice změkla. Vsypte špenát. Odstavte. Osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka. Pokud jste nemixovali v rendlíku, vraťte polévku do něj. Do polévky vmíchejte smetanu a prohřejte ji (ale nevařte).

3 V miskách či talířích pokapejte olejem a ozdobte smetanou a mikrobylinkami. Podávejte s pečivem či krutony. Dobré je k ní také pesto.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s brokolicí a krevetami

Těstoviny s brokolicovým pestem

Jehněčí kotletky s brokolicí

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

Brokolicovo-květáková rýže s kuskusem a opékaným sýrem

Přidat komentář