Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerový krém s hříbky

„Můj tip na úspěch? Sezonní ingredience, recepty našich babiček, moderní postupy, a to vše okořeněné láskou k vaření,“ radí šéfkuchař Tomáš Reisinger, který nás naučil tuto lahůdkovou polévku.

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 80 g šalotek, nakrájených nadrobno 
    • 2 lžíce másla, nejlépe přepuštěného 
    • 400 g hřibů (čerstvé nebo mražené), 1/2 dávky na kousky, 1/2 na plátky 
    • 500 g celeru, na kostičky
    • 1 bobkový list
    • 250 g jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostky 
    • 200 ml jablečné šťávy
    • 1 l zeleninového vývaru nebo vody 
    • 250 ml smetany ke šlehání, 33% 
    • 150 g řapíkatého celeru, na plátky + celerová nať na ozdobu 
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
     

Příprava jídla

1 Šalotku zpěňte na části másla. Přidejte polovinu dávky hřibů nakrájených na kousky, kostičky kořenového celeru a bobkový list. Opékejte na mírném ohni tak, aby se zelenina nezabarvila, jen změkla. Osolte, přihoďte jablka a zalijte jablečnou šťávou. Krátce povařte, pak přilijte vývar a vařte pod poklicí doměkka.

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a propasírujte. Přilijte smetanu na zjemnění, část si odložte k podávání, dochuťte a prohřejte. Plátky hub a řapíkatý celer orestujte na zbylém másle, osolte a opepřete. Polévku podávejte s kopečkem opečených plátků hřibů a celeru, celerovou natí a lžící smetany.  

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Makové řezy s letními jablky a rybízem

Vepřová pečínka s liškami

Pečený květák se slaninou

Bramborové drobce

Nedělní oběd v českém duchu

20x houby na všechny způsoby

50 polévek na zahřátí

Komentáře

Obrazek uzivatele
tyhle krémové polévky milujeme. Přidávám Knorr bohatý bujon zeleninový, je bez glutamítu, konzervantů a barviv, žádná chemie - nám chutná moc, polívka má "silnější" chuť, tak se s klasickým vývarem nevařím. Polívečka je dobrá. doporučuji vyzkoušet.

Přidat komentář