Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ceviche

Tahle lehká mexická pochoutka bude hvězdou letních večerů!

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
P
Maso Mexická

Ingredience

    • 500g čerstvých a kvalitních (!) filetů z pevné bílé ryby, jako je treska či halibut, bez kůže a nakrájených na tenké plátky
    • šťáva z 8 limet (cca 250ml) + plus klínky k podávání
    • 1 červená cibule, na kolečka
    • hrst vypeckovaných zelených oliv, nakrájených nadrobno
    • 2–3 čerstvé zelené chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • 2–3 rajčata, zbavená semen a nakrájená na 2cm kousky
    • svazek koriandru, nahrubo
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • pořádná špetka krupicového cukru a soli
    • tortillové lupínky nebo opečené proužky pšeničné tortilly k podávání

     

Příprava jídla

1 Ve velké skleněné míse smíchejte rybu, limetovou šťávu a cibuli. Šťáva by měla rybu kompletně zakrývat, jestli ne, přidejte jí víc. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 1,5 hodi- ny do chladničky.

2 Rybu a cibuli vylovte z limetové šťávy (tu vylijte) a dejte do ploché mísy nebo na hlubší servírovací talíř. Přidejte olivy, chilli papričky, rajčata, koriandr a olivový olej. Zlehka promíchejte, pak ochuťte pořádnou špetkou soli a cukru. Podávejte s tortillovými lupínky či proužky.

NĚCO NAVÍC

Ceviche jsou hitem prakticky v celé Latinské Americe. Recepty se navzájem mírně liší, ale vcelku se shodují v krátkém marinování. Naše verze se nechává odležet déle, aby vyhověla i těm, kdo rybu neradi úplně syrovou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli-paprikové krevety

Chilli tortilly

Černofazolovo-rajčatová salsa

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Fajitas

Margarita a kubánské mojito

reklama

Přidat komentář