Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli sýrový dip s tortillovými lupínky

Sýrová omáčka krásně ztlumí pálivost chilli – proto si každý může pikantnost zase zvýšit přidáním čerstvých jalapeños. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 100ml mléka
    • 100ml ostré hotové salsy k namáčení
    • 250g strouhaného čedaru
    • 1 čerstvá zelená chilli paprička jalapeños na ozdobení
    • tortillové lupínky k podávání 

Příprava jídla

1 V rendlíku rozpusťte máslo, poprašte ho moukou a míchejte 1 minutu, až jíška zpění a zesvětlá. Přidejte mléko a salsu a za stálého míchání vařte 5 minut do zhoustnutí.

2 Ztlumte a vsypte strouhaný čedar. Míchejte, až se rozpustí. Ochutnejte a podle chuti osolte nebo ještě rozřeďte salsou či mlékem. V misce ozdobte plátky chilli papričky a podávejte s tortillovými lupínky na namáčení.

NĚCO NAVÍC

Pokud by vám nějaký dip přece jen zbyl, což nepředpokládáme, můžete si ho namazat druhý den na chleba nebo ho rozetřít na právě opečenou kotletu či ho zamíchat do těstovin. Tohle všechno jsme s ním totiž po focení udělali my! 

 

CO JEŠTĚ PŘIPRAVIT K NACHOS: 

Guacamole s kukuřicí

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

Rozmačkanou dužinu ze 2 avokád smíchejte v misce s 1 lžící limetové šťávy, 2–3 lžícemi nakládané kukuřice, 1 rajčetem, nakrájeným nadrobno, a 2 jarními cibulkami, nakrájenými na tenké plátky. Přidejte 1 čerstvou chilli papričku, nakrájenou na jemné plátky, a 3 lžíce zakysané smetany, osolte, důkladně promíchejte a podávejte.

 

Bylinkový dip s fetou

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

Dohladka promixujte 6 lžic rozdrobené fety s trochou vody. Potom směs v misce promíchejte s 3 lžícemi najemno nasekané hladkolisté petrželky a 3 lžícemi nasekaných lístků čerstvé máty. Přidejte 2 lžičky najemno nasekaných lístků kopru, osolte a opepřete a podávejte pokapané panenským olivovým olejem

 

Dip s grilovanou cibulkou

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ OPÉKÁNÍ 12 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

Na grilovací pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte 1 šalotku, 1 pórek a 2 jarní cibulky, vše nakrájené najemno, dokud cibulka neztmavne. Odstavte a zchladlé promíchejte s 1 stroužkem česneku, drceným, 3 lžícemi majonézy a 3 lžícemi zakysané smetany. Přidejte 2 lžičky citronové šťávy nebo podle chuti, 1 lžičku odrhnutých lístků čerstvého tymiánu, 2 lžíce podmáslí, osolte a opepřete, promíchejte a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové tyčinky se slaninou

Masová pomazánka

Smažené sýrové jednohubky

Sendviče s uzeným kuřetem

Bůček na chlebu

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář