Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli jsou nejen originální, ale i lehké a svěží.

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 3 čerstvé dlouhé červené chilli papričky
    • olivový olej na pokapání
    • 12 plátků bagety (nejlépe italského typu)
    • 1 stroužek česneku, přepůlený
    • 200g ricotty
    • 2 malé cuketky, škrabkou nakrouhané podélně na plátky
    • 12 plátků prosciutta
    • hrst bazalkových lístků
    • vločková sůl a čerstvě drcený pepř 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Chilli dejte do malého pekáčku a pokapejte olejem. Pečte 10 minut nebo až popraská slupka. Nechte zcela vychladnout. Stáhněte slupku, odstraňte semínka a dužinu nasekejte.

2 Rozpalte grilovací pánev. Chleba pokapejte olejem a lehce potřete česnekem (nejste-li zrovna ve společnosti, lze chleba očesnekovat i po opékání). Opékejte na pánvi 1–2 minuty po každé straně dozlatova. Toustíky potřete ricottou, ozdobte cuketami (pokud nejsou cukety opravdu mladé, můžete je potřít olejem a také krátce opéct na grilovací pánvi), prosciuttem, bazalkou a nasekaným chilli. Na závěr pokapejte olejem a posypte vločkovou solí a drceným pepřem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkové válečky

Rokfórové chlebíčky s hruškou

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Mejdan roku!

Přidat komentář