Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané zelí. Tradičně se dělá s výběrem uzenin, ale naše speciální verze s rybou si své příznivce jistě najde.

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso

Ingredience

    • sádlo na opékání
    • cca 150g pancetty nebo jiné sušené slaniny (záleží na velikosti kastrolu, který budete vykládat)
    • 1 cibule, rozpůlená a pak nakrájená podélně na plátky
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 snítka rozmarýnu
    • 300g kysaného bílého zelí (domácího nebo koupeného, dobré otické prodává např. Albert)
    • 3 bobkové listy
    • 100ml bílého vína
    • 75g kvalitní trvanlivé klobásy, nakrájené na šikmé plátky
    • 400g filetu z kapra s kůží
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • chleba k podávání

Příprava jídla

1 V rendlíku na sádle opékejte asi třetinu pancetty nakrájené na nudličky 5 minut dozlatova. Vsypte cibuli, odrhnuté lístky tymiánu a rozmarýnu a míchejte další 4 minuty. Přidejte propláchnuté zelí a bobkový list a zalijte bílým vínem.

2 V pánvi na lžičce sádla opékejte klobásu asi 5 minut dokřupava. Vyberte děrovanou sběračkou a odložte. Rybí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte, opepřete a opékejte je v uvolněné pánvi na vype- čeném tuku asi 5 minut dozlatova.

3 Zbytkem plátků pancetty vyložte kastrol, na ně rozprostřete připravené zelí a navrch rozložte opečené kousky kapra a klobásku. Přiklopte a duste na velmi mírném plameni asi půl hodiny. Podávejte s chlebem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr na hořčici s bramborovým salátem

reklama

Přidat komentář