Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citrusový salát

Citrusy použijte takové, jaké seženete. V únoru třeba bývají k dostání efektní krvavé pomeranče. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 lidi
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • citrusy (mandarinky, červené grapefruity, bílé grapefruity, grapefruity sweetie, pomela, pomeranče...) - množství podle chuti
    • 1/2 granátového jablka, jadérka vydlabaná
    • 1-2 lžíce medu
    • 1 menší hrst otrhaných lístků máty

     

Příprava jídla

1 Z omytých citrusů nejprve nakrájejte tenká kolečka, která budou sloužit jako základ salátu. 

2 Potom z citrusů vykrájejte filátka - nejdřív ořízněte slupku včetně bílé kůry na dužině. Pak z blanek mezi dílky vyřezávejte jednotlivá filátka. Šťávu vždy zachyťte a nakonec všechnu prošlehejte s medem. 

3 Servírovací talíř vyložte plátky citrusů a na ně úhledně rozložte citrusová filátka. Pokapejte medovou zálivkou a ozdobte granátovým jablkem a mátou. Můžete doplnit třeba i kopečkem hustého bílého jogurtu. 

NĚCO NAVÍC

Místo čerstvých mandarinek můžete použít i kompotované. Jsou sladší a pomohou zmírnit případnou kyselost jiných citrusů. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečený špenát s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou

Vafle s třešněmi

Bagel s lososem a koprovou pomazánkou

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Snídaně pro dva

Přidat komentář