Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cordon Bleu

Oběd pro rytíře – název Cordon Bleu dříve označoval rytířský řád svatého Ducha.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Maso Francouzská

Ingredience

    • 60 g sýra comté
    • 4 plátky šunky
    • 2 kuřecí prsa s kostí z křídla
    • hladká mouka, 1 vejce a strouhanka na trojobal
    • mořská sůl
    • přepuštěné máslo na smažení
    • zeleninový salát k podávání

Příprava jídla

1 Sýr nařízněte na 4 špalíčky a každý zabalte do plátku šunky.

2 Střední část křídla s letkou odřízněte v kloubu. Prsíčko seřízněte z hrudního koše. Prsty nadzvihněte svaly na křídle a nožem podřízněte. Křídelní kost očistěte od blanek a šlach a prso otevřete z vnitřní strany. Do silnější části masa udělejte zářez a vzniklou kapsu naplňte sýrem zabaleným v šunce. Okraje kapsy přeložte a uzavřete tak, aby šunka nevyčnívala.

3 Do jednoho hlubšího talíře vsypte mouku, do druhého strouhanku a ve třetím rozšlehejte vejce. Maso osolte a obalte ze všech stran nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

4 V kastrolu rozehřejte máslo, a jakmile začne pěnit, vložte obalené kuřecí kapsy a smažte je z obou stran pomalu dozlatova, trvá to zhruba 15 minut. Během smažení maso dvakrát opatrně otočte a občas jej přelijte přepuštěným máslem. Smažený Cordon Bleu podávejte se salátem z rukoly, cherry rajčátek a bílé cibule s kapkou olivového oleje.

Recept je z kuchařky Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obalované králičí řízky

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Přidat komentář