Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obalované králičí řízky

Králíka na smažení můžete marinovat vykostěného, anebo porce králíka s kostí napřed povařit – jako my.

 

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 králíci, naporcovaní (obvykle se oddělují nohy a hřbet se dělí na 2–3 kusy)
    • 150 g hladké mouky
    • 4 vejce + 125 ml mléka 
    • strouhanka z 5 čerstvých rohlíků 
    • olej na smažení (třeba rýžový) 
    • klínky citronu a aïoli (česneková majonéza, viz Něco navíc) k podávání

    NA VAŘENÍ

    • 5 lístků šalvěje
    • 1 palice česneku, stroužky oloupané 
    • 500 ml dobrého bílého vína
    • 500 ml drůbežího vývaru

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce vložte králičí porce a přísady na vaření. Přilijte vodu, aby byl králík potopený. Zahřejte na středním ohni a přiklopené tak, aby mohla unikat pára, vařte asi 1,5 hodiny do změknutí masa. Králíka vylovte a nechte zchladnout; vývar sceďte (lze ho zamrazit na později – hodí se tam, kam drůbeží vývar).

2 Porce obalte v mouce, ve vejcích prošlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. 

3 Ve vyšší vrstvě oleje zahřátého na 190 °C (kostka chleba v něm zezlátne za půl minuty) řízky 3–4 minuty smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podávejte s česnekovou majonézou a citronem.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou majonézu prošlehejte v robotu 4 žloutky, 1 lžíci bílého vinného octa, 1 stroužek česneku, rozdrcený, a 2 lžíce citronové šťávy, aby vznikla stejnoměrná směs. Pak opatrně přilévejte 500 ml olivového oleje a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na smetaně à la zajíc podle Viléma Vrabce

Králík na jablkách

Králičí karbanátky

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Cordon Bleu

Přidat komentář