Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketový koláč se sýrem

Slaný cuketový koláč je zaručený hit. A když ho navíc připravíte z domácího listového těsta? Majstrštyk, na který bude každý chtít recept!

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 500g listového těsta
    • hladká mouka na vál
    • 30g másla, nasekaného
    • 3 šalotky, nakrájené na tenké plátky
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 100ml suchého bílého vína
    • 200g crème fraîche
    • 120g sýra gruyère nebo ementálu, nastrouhaného nahrubo
    • 2 vejce + na potření
    • 2 lžíce nasekané pažitky + k podávání
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky + k podávání
    • strouhaná kůra z 1 citronu
    • 2 malé nebo jedna střední cuketa, tence nakrájené na mandolíně
    • olivový olej na potření
    • sůl a čerstvě drcený barevný pepř 

Příprava jídla

1 Těsto rozválejte na pomoučněném válu na tloušťku 4mm ve tvaru obdélníku 25x33cm. Položte ho na plech o rozměrech 20x28cm vyložený papírem na pečení včetně okrajů. Dejte na 30 minut do chladničky.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Na středním plameni rozpusťte máslo a opékejte na něm 4–5 minut šalotku a česnek, až změknou. Přilijte víno a vařte 2–3 minuty, až se zcela vstřebá.

3 Přendejte do mísy. Přidejte crème fraîche, sýr, vejce, bylinky, citronovou kůru, osolte a opepřete a promíchejte. Směsí potřete těsto a posypte plátky cukety. Pokapejte olivovým olejem a osolte i opepřete. Okraje těsta potřete vejcem a pečte 25–30 minut dozlatova.

4 Posypte petrželkou a podávejte horké nebo o pokojové teplotě. Můžete doplnit jednoduchým listovým salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí listové těsto

Pomerančové palmiers s kardamomem

Jemný koláč s jablky

Závin s podzimním ovocem

Masové taštičky s cibulkami

Čokoládovo-mandlové mille-feuille

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

reklama

Přidat komentář