Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

Sláva kontrastům!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 120 g čerstvého krémového smetanového sýra (lučina, buko)
    • 120 g zakysané smetany
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička smetanového křenu
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 100 g relishe nebo čatní z karamelizované červené cibule (kupovaného nebo viz Něco navíc) 
    • opečená nakrájená tortilla k podávání 

Příprava jídla

Všechny suroviny až po sůl a pepř umíchejte v misce dohladka. Osolte, opepřete a podávejte s relishem či čatní. Přikusujte opečené pruhy pšeničné tortilly.

NĚCO NAVÍC 

Na cibulové čatní na středním ohni zahřejte hluboký rendlík s 50 ml olivového oleje. Vsypte 1 kg červené cibule nakrájené na klínky. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla změknout a zkaramelizovat. Přidejte 125 ml bílého vinného octa, 75–100 g třtinového cukru, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Můžete přidat i kůru z biocitronu a tymián. Vařte a míchejte ještě 10 minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup. Přebytek uchovávejte v chladničce. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dip z kozího sýra a sušených rajčat

Hráškový dip s fetou

Hummus s křupavou cizrnou

Lilkový dip s chorizem

5 bleskových dipů

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář