Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkový dip s chorizem

Dokonalý předkrm pro letní party

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Opékání 0:30
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 750 g lilku (2 střední) 
    • 250 g čerstvého krémového smetanového sýra
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžíce sezamové pasty tahini 
    • mořská sůl a drcený pepř
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 400 g klobásy chorizo, nakrájené na kostičky 
    • citron, rozpůlený, k podávání 

Příprava jídla

1 Lilky opečte v celku na roz- pálené grilovací pánvi nebo grilu asi půl hodiny. Každých 5 minut obraťte. Měly by zčernat na povrchu a změknout.

Dejte je do misky, zakryjte a nechte 10 minut chladnout. Lilky rozpulte, vymačkejte z nich tekutinu a potom dužinu vyberte do mixéru. Přidejte sýr, česnek, tahini, sůl a pepř a zpracujte dohladka. Vmíchejte citronovou šťávu a 1 lžíci oleje. Dejte na hodinu chladit.

Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji na silném ohni do hodně křupava, trvá to 4–5 minut, a pak nasekejte nadrobno.

4 Dip podávejte posypaný chorizem a pokapaný trochou oleje, na němž se opékalo. Doplnit ho můžete citronem na pokapání, chlebem pita, opečeným bílým pečivem nebo italskými tyčinkami grissini. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

Hráškový dip s fetou

Dip z kozího sýra a sušených rajčat

Hummus s křupavou cizrnou

5 bleskových dipů

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář