Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hummus s křupavou cizrnou

Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Smažení 0:05
Chuťovka Balkánská

Ingredience

    • 2x 400g konzerva cizrny, scezená, propláchnutá a osušená
    • 2 lžíce sezamové pasty tahini
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 80 ml citronové šťávy
    • 60 ml panenského olivového oleje + na pokapání
    • mořská sůl a drcený pepř
    • řeřicha či koriandr k podávání
    • klínky citronu a italské tyčinky grissini k podávání

    NA KŘUPAVOU CIZRNU

    • olej na smažení
    • 50 g rýžové mouky
    • 2 lžičky mletého koriandru
    • 1x 400g konzerva cizrny, scezená, propláchnutá a důkladně okapaná
    • 2 lžičky mleté uzené papriky

     

Příprava jídla

1 Suroviny až po sůl a pepř rozmixujte dohladka či tak, jak máte chuť, osolte a opepřete, podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.

2 Na křupavou cizrnu rozehřejte v nepřilnavé pánvi asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni. Mouku, sůl a mletý koriandr smíchejte v misce. Vsypte cizrnu a obalte ji ve směsi. Po dávkách smažte cizrnu 4–5 minut dokřupava a dozlatova. Osušte na papírových utěrkách, osolte, opepřete a poprašte paprikou.

3 Hummus dejte do nádoby, z níž ho chcete podávat, posypte cizrnou, zakapejte olejem, posypte řeřichou/koriandrem a podávejte s citronem a tyčinkami grissini.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

Hráškový dip s fetou

Dip z kozího sýra a sušených rajčat

Lilkový dip s chorizem

5 bleskových dipů

Půst vás nezaskočí!

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář