Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Divoká kachna plněná hroznovým vínem
Divoká kachna plněná hroznovým vínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Divoká kachna plněná hroznovým vínem

3.1/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7532 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 158 g
Tuky 645 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hroznem plněné kachny jsou šťavnaté a křehké. A o vinnou šťávu se poperete.

Suroviny

divoké, mladé (každá cca 600-800 g), nejlépe chlazené
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený
či gin
olivový olej 3 PL
modré
prorostlá
jalovec 3 snítky
jalovec s jalovčinkami
vývar 400 ml
masový
med 1 PL
rybízová zavařenina 1 PL
jablečná šťáva 100 ml
mošt z jablek či hroznů
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kachny omyjte, osušte, uvnitř i vně potřete borovičkou, osolte a opepřete. Otrhejte kuličky hrozna, rozpulte je a vypeckujte. Většinou vína pak naplňte břišní dutinu, otvor sepněte jehlou či zašijte nití a kachny obalte plátky slaniny. Vložte je do pekáčku prsíčky nahoru, pokapejte olejem, přidejte jalovec a 10 minut pečte. Pak přilijte část vývaru, vína a zvolna pečte pod poklicí asi 50–60 minut, podle velikosti kachen. Občas podlijte vývarem a přelijte vypečenou šťávou. Ke konci sundejte poklici a dopečte dozlatova.

2

Upečené kachny vyjměte, přikryjte a nechte chvíli odpočinout. Mezitím dokončete šťávu. Dolijte ji zbylým vínem a ovocným moštem, vmíchejte med a zavařeninu a povařte do zhoustnutí (asi 10 minut). Přeceďte, přidejte zbylé hroznové víno a ještě pět minut povařte. Dochuťte solí, pepřem, případně citronovou šťávou či cukrem. Kachny naporcujte a podávejte se šťávou.

NĚCO NAVÍC
Výborné se šťouchanými bramborami, kroketami, bramborovými pusinkami nebo bramborovými plackami.

TIPY & TRIKY
V sezoně bývají k dostání celé kachny s kůží i bez ní nebo vykostěná prsa. Maso divokých kachen je sušší než maso jejich domácích příbuzných, proto je pečte s kůží a slaninou nebo zabalené do slaniny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč