Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dresink ze sýra s modrou plísní

Hutný dresink s výraznou chutí i vůní sluší svěžím lehkým salátům složeným výhradně z čerstvé zeleniny.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 hrnky (500 ml)
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 1/2 hrnku rozdrobeného sýra s modrou plísní (např. gorgonzoly nebo nivy) + 1/4 hrnku na dokončení
    • 1/2 hrnku zakysané smetany
    • 1/3 hrnku podmáslí
    • 1 stroužek česneku, nakrájený najemno
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • pár kapek worcesterské nebo pálivé chilli omáčky podle chuti
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce jemně nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, podmáslí, česnek a ocet rozmixujte dohladka. Dresink přemístěte do misky, dochuťte ho worcesterskou nebo chilli omáčkou, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte petrželku a odložený nadrobený sýr, aby dresink získal pěknou strukturu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hořčicový dresink

Asijský třífazolový salát

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Bylinkovo-ančovičkový dresink

Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

reklama

Přidat komentář