Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Asijský třífazolový salát

Salát jako lusk!

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • sůl
    • 12 lusků zelených fazolek
    • 12 lusků žlutých tenkých fazolek, cukrového hrášku nebo jiných lusků
    • 1,5 hrnku sójových bobů (edamame)
    • 2 pórky, jen světlé části, nakrájené najemno
    • 2 lžíce bílých sezamových semínek, nasucho opražených dozlatova
    • 1/4 hrnku hořčicového dresinku
    • po 1/2 červené a zelené chilli papričce, zbavené semínek a nakrájené na plátky
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 2 lžíce nakládaného zázvoru, jemně nakrájeného
    • 2 hrsti lístků čerstvého koriandru
    • 1/2–1 lžička sezamového oleje

Příprava jídla

1 Ve vroucí osolené vodě vařte obojí lusky 8–10 minut a na poslední 3 minuty k nim přidejte i boby edamame. Potom slijte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Lusky dejte do větší mísy, z edamame sloupněte slupičku a přidejte je k luskům. Nakonec všechno promíchejte s pórkem.

2 Všechny ostatní ingredience společně prošlehejte a promíchejte se základem salátu v míse.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hořčicový dresink

Dresink ze sýra s modrou plísní

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Bylinkovo-ančovičkový dresink

Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

reklama

Přidat komentář