Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Dobrý salát nabízí různé barvy, různé konzistence a chutě. Díky zálivce z modrého sýra máte o slanou chuť a hebkou konzistenci postaráno.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ rozležení
P
Salát

Ingredience

    • 1/4 menší červené cibule, nakrájená na jemné plátky
    • 3 střední kedlubny, oloupané a nakrájené na sirky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 zelené jablko, zbavené jádřince a nakrájené na sirky a zakapané
    • šťávou z 1 citronu
    • 1/2 hrnku pekanových ořechů, nasucho opražených nebo opečených v troubě a nasekaných
    • 3 střední mrkve, nakrájené na sirky
    • 1/2 hrnku nakrájené hladkolisté petrželky
    • 1 hrnek dresinku z modrého sýra
    • 1 lžička krupicového cukru 

Příprava jídla

1 Cibuli vložte na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte.

2 Do větší mísy dejte kedlubny, osolte je, mírně opepřete a promíchejte. Přidejte jablko, pekanové ořechy, mrkev a petrželku a všechno dobře promíchejte. Do dresinku vmíchejte cukr a promíchejte ho se salátem. Před podáváním nechte zhruba hodinu rozležet.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pekanové ořechy připadají příliš chuťově výrazné, můžete je nahradit jemnějšími vlašskými nebo mandlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hořčicový dresink

Asijský třífazolový salát

Dresink ze sýra s modrou plísní

Bylinkovo-ančovičkový dresink

Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

reklama

Přidat komentář