Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušená zvěřina se zeleninou

Dýně ladí se sýry, máslem i s kokosovým mlékem, ořechy, hruškami, jablky i masem. Potřebujete-li zahřát, nechte ji zazářit v dušené směsi, jako je ta naše se zvěřinou.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Dušení 2:00
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce řepkového oleje
    • 1kg zvěřiny (srnec, jelen, daněk...) na dušení, nakrájené na kostky
    • 3 velké cibule, nakrájené nahrubo
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 bobkový list
    • špetka drceného jalovce
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 1 lžíce soli
    • 1 lžička mletého pepře
    • 750ml hovězího vývaru, horkého (nemusí být)
    • 7 středních brambor, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
    • 500g dýně (hokkaido), očištěné a nakrájené na cca 3cm kostky

     

Příprava jídla

1 V těžkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte maso a opečte ze všech stran dohněda. Přidejte cibuli, česnek, worcester, bobkový list, jalovec, oregano, sůl, pepř a vývar nebo vodu. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte/duste 1,5–2 ho- diny, aby maso změklo.

2 Pak přidejte brambory a dýni a dále duste, aby změkly (podle potřeby přidejte horkou vodu), asi 20 minut.

Pak vylovte část dýně, rozmixujte ji dohladka a vmíchejte zpět do dušené směsi, aby byla hustší. Prohřejte, podávejte.

NĚCO NAVÍC

Stejným způsobem lze připravit i hovězí maso (kližku nebo plec). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová kuřecí polévka

Dýňová polévka s cizrnou

Kachní prsa s omáčkou z portského & celerová kaše

Celerový gratin

Červená pšenice s dýní, brusinkami a vlašskými ořechy

6x podzimní zelenina

20 zvěřinových receptů

Přidat komentář