Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky
Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5374 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 751 g
Tuky 83 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Směs batátů, černých fazolí a rajčat je výživná a lahodná sama o sobě. Když ji ovšem ukryjete pod čedarové knedlíčky, které jsou uvnitř vláčné a na povrchu krásně dozlatova vypečené, vznikne opravdu zábavné jídlo, kterého se nebude moci nabažit celá rodina. 

Suroviny

rostlinný olej
nakrájená nadrobno
sůl
batáty 250 g
oloupané a nakrájené na kostičky, nebo směs batátů a máslové dýně, oloupaných a nakrájených na kostičky
2 konzervy červených fazolí v chilli omáčce nebo 2 konzervy černých fazolí
voda 250 ml
+ 4 lžíce ledové vody do těsta
chilli pasta chipotle
pepř
čerstvě mletý
kypřicí prášek do pečiva 2 g
nakrájené na kostičky
vyzrálý, nastrouhaný
zelená chilli paprička nakrájená na tenké plátky

Postup

1

Ve velkém hrnci vhodném do trouby rozehřejte na středním ohni trochu rostlinného oleje. Přidejte cibuli a špetku soli a restujte 7 minut do změknutí. Vhoďte batáty (nebo směs dýně a batátů) a několik minut je restujte, než přidáte rajčata, fazole a 250 ml vody. Vmíchejte pastu chipotle a podle chuti osolte a opepřete (případně okořeňte). Přiklopte pokličkou a na mírném až středním ohni zvolna vařte 25 minut nebo dokud se množství tekutiny nezredukuje a batáty nezměknou.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a ½ lžičky soli. Přidejte máslo a prsty zpracujte na drobenku. Vmíchejte nastrouhaný čedar a poté rychle zapracujte 4 lžíce studené vody. Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého vytvarujte kuličku. Kuličky rozložte na směs v hrnci, vložte do trouby a odkryté pečte 15–20 minut, nebo dokud se knedlíčky nenafouknou a nezískají zlatavou barvu. Pokrm podávejte s jalapeňo papričkou podle chuti. 

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Komentáře

05.10.2022 12:03
Do knedlíčků méně mouky a přidat nějaké kořeni a něco zeleného (Petrželka/Koriandr) je to takové bez chuti.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč