Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo na způsob shakshuky
Lečo na způsob shakshuky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lečo na způsob shakshuky

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 55 g
Tuky 48 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná léto! Bez leča ze surovin ze zahrádky si prázdniny neumíme představit. Zkuste ho tentokrát připravit na efektní způsob shakshuky.

Suroviny

špek 40 g
lardo, guancinale nebo bílý uzený domácí špek, na kostičky
olivový olej
podle potřeby
či zelená slovenská (může být i pálivá), nakrájená na kousky
polotvrdá (skvělá je s čedarem a jalapeños)
zralá, na kostičky
nakrájené nadrobno
česnek 2 stroužky
sůl
uzená
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
bylinky
podle chuti – hladkolistá petrželka, pažitka, koriandr...

Postup

1

Zahřejte pánev, vložte na ni nakrájený špek a zvolna zahřívejte, až začne pouštět tuk. Pokud je to třeba, přidejte trošku olivového oleje. Do tuku vhoďte jako první kousky paprik, po pár minutách přidejte klobásky pokrájené na kolečka. Až se klobásky opečou, přidejte čerstvá rajčata a nakrájenou cibuli. Nechte 3 minuty dusit.

2

Nyní přidejte česnek nakrájený nadrobno, po minutě vlijte drcená rajčata. Osolte a opepřete, promíchejte, přiklopte a nechte pod poklicí dusit asi 12 minut.

3

Odklopte a do směsi udělejte 4 důlky, do kterých vyklepnete celá vejce. Povrch pánve znovu osolte, opepřete a přisypte nasekané bylinky. Opět přiklopte a duste ještě 5–10 minut na mírném ohni.

4

Vyčkejte, až bílky ztuhnou a nebudou průhledné, žloutky však musí zůstat tekuté. Aby nebyly zastřené a vynikla jejich sytě žlutá barva, lehce do nich před servírováním píchněte vidličkou. Ihned podávejte, jako příloha je ideální kváskový chléb.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč