Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzské věnečky ze svařeného jablečného moštu
Francouzské věnečky ze svařeného jablečného moštu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské věnečky ze svařeného jablečného moštu

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Na 12 věnečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 212 g
Tuky 70 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svařený mošt je skvělá alternativa ke svařenému vínu. Během zimy a začátkem jara ho vaříme téměř po každém návratu z procházky. A odtud už byl jenom krůček k těmhle neodolatelným věnečkům.

Suroviny

jablečná šťáva 200 ml
lépe mošt
skořice 1 svitek
sůl 1 g
prosátá přes jemné síto
vejce 125 g
cca 2–3 kusy
rostlinný olej
vhodný ke smažení
Na vanilkovou polevu
semínka vyškrábnutá

Postup

1

Mošt a skořici dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud se objem tekutiny nezredukuje na 125 ml. Vyjměte a vyhoďte skořici. Přidejte cukr, máslo a sůl. Když směs začne vřít, vsypte naráz mouku a míchejte, dokud nebude pasta hladká a nezačne se odlepovat od stěn. Bude to trvat jen pár minut. Pastu přemístěte do mísy robotu a nechte míchat na nejnižší obrátky, dokud trochu nezchladne. Poté zvyšte obrátky a po jednom zašlehejte vejce. Vznikne lesklé táhlé těsto. Tím naplňte cukrářský sáček s otevřenou špičkou s většími ostrými zuby.

2

Do rendlíku s těžkým dnem vlijte olej. Vrstva oleje by měla mít alespoň 5 cm. Zahřejte na 180 °C.

3

Na pečicí papír nastříkejte sáčkem cca 12 věnečků z těsta. Nůžkami poté papír nastříhejte tak, aby každý věneček byl na samostatném kousku. Když je olej rozehřátý, smažte postupně jednotlivé věnečky. Vhoďte věneček do oleje, papírem vzhůru. Papír opatrně odstraňte kuchyňskými kleštěmi a vyhoďte. Smažte z obou stran dozlatova, cca 2–3 minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách.

4

Připravte vanilkovou polevu. V menší misce smíchejte cukr a vanilková semínka. Přidejte 1–2 lžíce vody a míchejte, dokud není poleva hladká. Hotovou polevou polijte věnečky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč