Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Churros s chilli čokoládou

Tahle křupavá dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně koupit na ulici v kornoutu jen tak do ruky.

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Smažení 0:10

Ingredience

    • 310 ml plnotučného mléka
    • 4 lžíce másla
    • 1 zarovnaná lžíce třtinového cukru
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • špetka soli
    • 140 g hladké mouky
    • 3 vejce
    • rostlinný olej na smažení

    NA OMÁČKU

    • 200 g tmavé čokolády s chilli (např. Lindt)
    • 250 ml smetany ke šlehání 

Příprava jídla

1 Na churros dejte do rendlíku mléko, máslo, cukr, vanilku a špetku soli a na středním plameni a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až se cukr rozpustí. Ztlumte plamen a přisypte mouku. Míchejte pár minut, až se z těsta zformuje koule. Přesuňte ji do mísy a nechte 5 minut chladnout. Ručním šlehačem pak zapracujte jedno vejce po druhém. Těsto potom přesuňte do zdobicího sáčku s řezanou špičkou.

2 Na omáčku rozpusťte čokoládu se smetanou na malém plameni, až vznikne hladký krém. Odložte a udržujte horké.

3 Rozpalte 5cm vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a vytlačujte zhruba 7 cm dlouhé kousky těsta přímo do oleje. Smažte je dozlatova celkem 3 minuty, během smažení jednou obraťte. Nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s horkou čokoládovou omáčkou k namáčení.

NĚCO NAVÍC
Churros budou ještě lepší, když je ihned po usmažení obalíte v krupicovém cukru či cukru smíchaném se skořicí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boží milosti

Americké donuty

Beignets

Jablečné fritters

Masopustní koblihy

Koblihy a spol.

Oběd pro ostré hochy i děvčata

Přidat komentář