Plněné těstoviny patří ke skvostům italské kuchyně. Neotřelý tvar s vynikající náplní a delikátní omáčkou z krevetových skořápek pro vás připravil šéfkuchař René Vokurka a provede vás úskalími přípravy krok za krokem. Italské slovo girasole (čtěte džirasole, množné číslo girasoli) znamená česky slunečnice – co může být na léto lepšího než tento recept?
Suroviny
mouka pšeničná hladká
300
g
(nejlépe 00, v níž se pěkně rozvíjí lepek, s těstem se pak dobře pracuje) + na poprášení válu
sůl
1
špetka
vejce
4
ks
3 do těsta + 1 prošlehané na potírání
NA NÁPLŇ
krevety tygří
300
g
olivový olej
2
PL
cuketa
60
g
nakrájená na kostičky
ricotta
50
g
petrželka
1
hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA OMÁČKU
olivový olej
2
PL
cibule
50
g
nakrájená na kostičky
mrkev
50
g
nakrájená na kostičky
fenykl
50
g
nakrájený na kostičky
krevety
slupky a hlavy z krevet z náplně
víno bílé
100
ml
z konzervy
brambory
50
g
vařené, na zahuštění
smetana ke šlehání
100
ml
máslo
2
PL
tymián
1
svazek
Na dokončení
máslo
1
PL
nebo olivový olej + olivový olej na zakapání
hrášek
100
g
čerstvý nebo mražený, lehce povolený
bylinky
na ozdobení – kerblík, petrželka, tymián
Postup
1
Příprava těsta
Začněte přípravou těsta. Smíchejte a důkladně dohladka propracujte mouku, sůl a 3 vejce. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout v ledničce minimálně hodinu, ale klidně přes noc. Dále pokračujte podle galerie krok za krokem.
[[nid:35243]]Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Plněné těstoviny: 11 nejlepších receptů(11 receptů)