Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevetové chlebíčky

Polévka i chlebíčky, které znají Seveřané pod názvem toast skagen, jsou hitem samy o sobě, ale dohromady vytvářejí zajímavou kombinaci chutí. Dejte si je s vychlazeným bílým vínem. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Pečení 0:05
Chuťovka

Ingredience

    • 600g vařených loupaných krevet, nasekaných
    • 3 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1/3 hrnku nasekaného kopru
    • kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
    • 80g husté zakysané smetany
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 20 plátků bagety
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 50g lososového kaviáru na ozdobení 

Příprava jídla

1 V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu a zakysanou smetanu. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.

Troubu předehřejte na 180°C. Plátky bagety potřete olejem, rozložte na plech a dejte na 3–4 minuty do rozehřáté trouby. Navršte na ně připravenou pomazánku, ozdobte kuličkami kaviáru a podávejte s polévkou. 

Bramborová polévka se slaninou

Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Glogg (svařené víno)

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Gravlax s dipem z kozího sýra

Bramborová polévka se slaninou

Srnčí masové koule s houbovým ragú

Mandlové bábovičky s džemem

Přidat komentář