Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované sýrové minisendviče

Minisendviče jsou skvělým občerstvením na večírek, ručíme vám ovšem za to, že rodina si je zamiluje i coby chutnou večeři!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 15 sendvičů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Sendvič

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 200 g žampionů, menší přepůlené, větší na plátky
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1–2 stroužky česneku, drcené
    • špetka sušeného chilli (lze vynechat)
    • 1 dlouhá francouzská bageta, nakrájená na plátky
    • 120 g strouhaného sýra (čedaru, Gruyére, ementálu...)
    • 1 malá sklenička sušených rajčat, osušených a nakrájených
    • 125 g rukoly
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • 3 lžíce másla
    • ostrá omáčka sriracha či kvalitní kečup k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte žampiony a osolte. Krátce opékejte, jakmile houby pustí tekutinu, slijte ji. Přidejte česnek a chilli a pokračujte v opékání, až houby zezlátnou. Odstavte.

2 Polovinu plátků baget posypte sýrem, poklaďte žampiony, přidejte sušená rajčata, rukolu a bazalku. Dochuťte pepřem a solí a minisendvič zakončete opět plátkem bagety.

3 V pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci másla a postupně opékejte sendviče (zhruba po 5 kusech na jednu várku) z obou stran dozlatova. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s krevetami

Kyjevský kuřecí řízek

Mimosa s červenými pomeranči

Čokoládový cheesecake

Malinový Eton mess

Přidat komentář