Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linguine s krevetami

Čekáte na večer partu kamarádek? Jednoduchými těstovinami je zaručeně potěšíte!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 320 g linguine nebo jiných dlouhých těstovin
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 3–4 stroužky česneku (podle chuti), v celku
    • 2 bulvy fenyklu, nať nasekaná, bulvy nakrájené na tenké nudličky
    • 1–2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené nadrobno (podle chuti)
    • 2 lžičky semínek fenyklu
    • 200g třešňových rajčátek
    • 250g větších loupaných krevet, předvařených
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
    • hobliny parmazánu k podávání

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente.

2 Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a plátky fenyklu a zvolna opékejte fenykl doměkka a česnek dozlatova cca 10 minut. Během opékání hlídejte, aby se česnek nespálil. Občas promíchejte. Česnek pak vyjměte a vsypte chilli papričku, semínka fenyklu a třešňo- vá rajčátka. Opékejte dalších zhruba 5 minut, aby rajčátka změkla a pustila šťávu. Potom přidejte krevety a opékejte ještě 2–3 minuty. Osolte a opepřete a zakápněte trochou citronové šťávy.

3 Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si odložte stranou – pak ji vlijte do pánve, přidejte těstoviny, petrželku, fenyklovou nať a vše promíchejte. Případně ještě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte posypané hoblinkami parmazánu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované sýrové minisendviče

Kyjevský kuřecí řízek

Mimosa s červenými pomeranči

Čokoládový cheesecake

Malinový Eton mess

Přidat komentář