Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Had na klacku

Lepší než špekáčky!

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 děti
Doba přípravy: Do 10 minut
+ kynutí
PT15M
Opékání 0:15
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 250 g polohrubé mouky
    • 1/2 kostky droždí
    • 50 g másla, změklého
    • 50 g cukru
    • 1 vejce
    • 125 ml mléka
    • špetka soli
    • krystalový cukr smíchaný s trochou mleté skořice na posypání

Příprava jídla

1 Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Potom nasypte do mísy mouku, přidejte kvásek, máslo, zbylý cukr, vejce a špetku soli. Zadělejte těsto a nechte ho zakryté hodinu kynout.

2 Z vykynutého těsta vždy odeberte kus, vyválejte na podložce na placku a obtočte ji kolem větve. Posypte cukrem a rukou přitiskněte k větvi, tím se těsto i zploští. Opékejte nad ohněm.

NĚCO NAVÍC Pokud vám těsto zbude a vše neupečete nad ohněm, můžete zbytek upéct v troubě (jako kroucené válečky, bochánky nebo obtočené kolem trubiček na kremrole). Po upečení pocukrujte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené brambory

Karamelový svařák

Salát s pečenou řepou

Jelení ragú s ostružinami

Podzimní koláč podle Lindy

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Menu na cestu z města

Přidat komentář