Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2014/10

Dary podzimu

Cesta z města

Milované řízky

To nejlepší z Československa

Mák a povidla

Sladkovodní ryby

Jelení maso

Upoutávky z Apetitu

Kdo nesmaží, není Čech

Jemný a šťavnatý, dozlatova usmažený, plněný, obalený v bramboráku... Řízek si můžete dát na sto způsobů a nikdy se vám neomrzí!

Krajové recepty

Zamilovaná jídla, která evokují dětství, naše nejbližší a rodný kraj.

Cesta z města: den v přírodě

Využijte jako my posledních teplejších dnů a vychutnejte si na čerstvém vzduchu všechny ty báječné plody podzimu.

Povidla & mák

Nejklasičtější české ingredience v nových a neotřelých souvislostech.

Recepty z vydání

Krupicová kaše

Krupicovou kaši milují všechny děti bez rozdílu věku. Dejte si ji pro jednou taky a ona vás za odměnu přenese do časů...

Litá bublanina se švestkami

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba blumy, jahody anebo třešně...

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

Jemné, šťavnaté, delikátní...

Pstruh na mandlích

Vyzkoušejte i siveny, americké příbuzné pstruhů, s jemným a chuťově zajímavým růžovým masem.

Krémová houbová polévka

Luxusní krémová houbovka vám v prvních chladných dnech přijde vhod!

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či...

Pečené brambory

Brambory pečené v popelu nebo v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte...

Karamelový svařák

Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme...

Salát s pečenou řepou

Z celého salátu jsou nejlepší krutony, rozhodně je nevynechávejte. Dají se připravit několik hodin předem.

Jelení ragú s ostružinami

Vyzkoušejte neotřelou kombinaci jeleního masa, navinulé vinné omáčky a sladkokyselých ostružin. Nemá chybu!

Had na klacku

Lepší než špekáčky!

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Jablíčka s exkluzivním doprovodem

Candát na víně

Pikantní víno & jemné máslo

Amur na sardeli

Chuť téhle omáčky je návyková!

Hronovy kapří škvarky se dvěma dipy

O to, kdo dělá ty nejlepší a správné kapří škvarky nebo hranolky, se mezi jejich výrobci i vyznavači vedou letité spory...

Jelení kýta na smetaně

Delikatesa, do které se vyplatí investovat čas a péči. Množství octa v mořidle můžete upravit podle vlastní chuti (...

Topinamburový krém

I prezentace na talíři je důležitá: zelenina, čerstvý tymián a rozpuštěné máslo dodají polévce na exkluzivitě.

Telecí hrudí plněné žemlovou nádivkou

Recept máme od šéfkuchaře Romana Pauluse. Příprava tohoto receptu se může zdát zdlouhavá a náročná, ale tak to s...

Bezový dortík

Jednoduchý a rychlý dezert, který je lehký jak vánek. Zkrátka ideální sladká tečka za opulentním menu.

Kapustnica

Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte...

Šulánky s mákem

Šulánky jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod.

Kontrabáš

Kontrabáš je pokrm, ve kterém najdete suroviny typické pro Valašsko – pohanku a brambory. Konkrétní provedení...

Vdolečky

Pojďte mlsat!

Paprikáč s noky

Na jižní Moravě se kuřeti či slepici na paprice neřekne jinak než paprikáč.

Kyselica

Dalibor Křivánek, rodák z Bojkovic, podlehl kouzlu české kuchyně v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise, kde...

Kuřecí nugety v jogurtu

Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky...

Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami

Nemohli jsme se rozhodnout, která z variant je lepší, a tak vám dáváme na výběr – mramorování můžete udělat jak z...

Hadí koláč

Recept na spirálový koláč jsme objevili na crustycorner.blogspot.cz, a přestože je báječný i v původní podobě, nedalo...

Telecí řízky v hrubé strouhance

Vůně smažených řízků je synonymem svátečního oběda většiny českých rodin. A to i přes to, že k nám řízek doputoval přes...

Povidloň

Dokud ho neochutnáte, nepochopíte, čím nás tenhle moučník dostal do kolen!

Králičí marinované řízky

O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!

Tereziny loupavé rohlíčky s mákem

O dokonale vláčných rohlíčcích s mákem své kamarádky Terezy básnila naše grafička Magda, a hlavně její muž. A také v...

Bramborové krokety plněné povidly

Bez omáčky a ve větším množství jsou skvělé i jako příloha k masu – k uzenému, pečené krůtě i vepřovému a ke...

Přidat komentář