Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horácká drštička se salátem z kysaného zelí a červené řepy
Horácká drštička se salátem z kysaného zelí a červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horácká drštička se salátem z kysaného zelí a červené řepy

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5135 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 500 g
Tuky 283 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Méně pracná varianta bramboráku. Ne tak křupavá, o to jednodušší, bez zdlouhavého vystávání u pánve. V kombinaci se salátem z kysaného zelí získáte jednoduchý, ale nutričně vyvážený pokrm.

Suroviny

varný typ B
vejce 2 ks
česnek 4 stroužky
utřené se solí
pšeničná, hrubá
majoránka (drhnutá) 2 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený
či uzené maso (či směs škvarků a uzeného masa)
vepřové sádlo
na vymazání
pažitka
na ozdobení
Na salát
zelí kysané 500 g
nebo obdobné množství domácího
nastrouhaná najemno (viz Něco navíc)
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 4 PL

Postup

1

Polovinu brambor uvařte ve slupce doměkka, pak je důkladně sceďte, nechte vypustit páru nejlépe rozprostřené na plechu, a jakmile půjdou udržet v ruce, oloupejte je.

2

Mezitím do mísy nahrubo nastrouhejte oloupané zbývající syrové brambory, vymačkejte z nich šťávu do misky a nechte ji stranou. Do druhé mísy nahrubo nastrouhejte vařené brambory, přidejte vejce, utřený česnek, krupici a koření, podle chuti osolte. Odstátou šťávu z brambor slijte a škrob usazený u dna přidejte k vařeným bramborám. Nakonec vmíchejte syrové brambory a škvarky a/nebo uzené.

3

Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte pečicím papírem, ten potřete sádlem a rozprostřete na něj připravenou směs. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.

4

Mezitím připravte salát. Šťávu ze zelí vymačkejte do mísy. Zelí překrájejte, nasypte do šťávy, přidejte řepu, cibuli a jablko, osolte a opepřete. Přilijte olej a vše promíchejte. Ozdobte pažitkou.

5

Upečenou drštičku nechte alespoň 15 minut chladnout, aby se dala lépe krájet. Nakrájenou ji pak ozdobte pažitkou a podávejte se salátem.

NĚCO NAVÍC
Komu vadí zemitá chuť čerstvé červené řepy, může použít vařenou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč