Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné lívance se skořicí

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 13 sttředních lívanců
Doba přípravy: Do 10 minut
+ kynutí
P
Sladká jídla

Ingredience

    • 380 ml mléka
    • 40 g krupicového cukru
    • 380 g hladké mouky, prosáté
    • 20 g čerstvého droždí
    • 20 g másla, rozpuštěného a zchladlého + na vymaštění pánve
    • 1 vejce + 2 žloutky
    • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
    • špetka soli
    • 1 menší jablko, na jemné plátky
    • skořicový cukr (směs krupicového cukru a mleté skořice) na posypání

Příprava jídla

1 Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.

2 Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko. Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

3 Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte. Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Husí kaldoun se šafránem

Salát s topinambury a jablky

Glazované šalotky na víně

Šťouchané topinambury

Husí galantina s kaštanovou nádivkou

Přidat komentář