Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní toust
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2832 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 414 g
Tuky 42 g
Vláknina 114 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, jak si vychutnat jaro se vším všudy!

Suroviny

hrášek 1,2 kg
čerstvý v luscích nebo 400 g vyloupaného
oregano svazek
čerstvé
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý černý
olivový olej
+ na posypání
z jednoho citronu
chleba 4 plátky
celozrnný, klidně i den starého
česnek 2 stroužky
oloupané
větší, přepůlené
hráškové výhonky
měkké, na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Nejdříve vyberte ty nejmenší kuličky hrášku a nechte je na ozdobu. Pak hrášek přesypte do větší, těžší mísy. Přidejte k němu polovinu lístků oregana a špetku soli a tloučkem z hmoždíře je utlučte na jemnou kaši. Půjde vám to snadno, pokud použijete mladý, čerstvý jarní hrášek. Naopak naprosto nevhodný je v tomto případě hrášek mražený.

2

Přidejte několik lžic olivového oleje, aby se vše spojilo v pastu. Přisypte sýr pecorino a vlijte zhruba tři čtvrtiny citronové šťávy. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte: přidejte sýr, citronovou šťávu nebo olej.

3

Chleba opečte z obou stran na grilovací pánvi a potřete česnekem (podobně jako topinky), pak i hustou vrstvou hráškové pasty. Ozdobte mozzarellou a případně smotanými mladými hráškovými výhonky, navrch dejte zbylé oregano.

4

Servírujte se zbylým hráškem, pokapané zbylou šťávou z citronu, olivovým olejem, osolené a opepřené. A nezapomeňte každou porci posypat pecorinem!

NĚCO NAVÍC: Hrách setý patří mezi nejstarší druhy zeleniny a mimo jiné je cenný i tím, že je významným zdrojem bílkovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč