Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kančí na víně se švestkami a hrozny

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování přes noc
PT2H
Dušení 2:00
Maso

Ingredience

    • 800–1000g kančí plece nebo kýty
    • 100ml vinného octa
    • 800ml červeného vína
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 125g uzené slaniny (špeku)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 250g sušených švestek (bez pecek)
    • svazek bouquet garni (petržel, tymián, bobkový list)
    • 250g modrého hroznového vína
    • 1 lžíce rybízové zavařeniny

Příprava jídla

Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.

Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka.

Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.

NĚCO NAVÍC

Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mořský vlk pečený v soli

Galetky se špenátem a vejcem

Ratatouille

Sýrové fondue

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Přidat komentář